Zsaruk várták a beszerzőútról hazatérő drogdílert

2020. július 26. vasárnap 13:10

Zsaruk várták a beszerzőútról hazatérő drogdílert

Rendőrök csaptak le egy beszerzőkörútról hazatérő kábítószer-kereskedőre szombaton Győrben, a Hollandiából behozott kábítószergyanús anyag feketepiaci értéke 3 millió forint - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap a police.hu-n.


A gyanúsítotthoz egy nyomozás során jutottak el a rendőrök. A 39 éves férfi néhány napos külföldi tartózkodás után szombaton érkezett vissza Magyarországra, győri lakóhelyére azonban már nem tudott bejutni, mert a rendőrök az ingatlan udvarán elfogták.

Ruházatának és poggyászának átvizsgálásakor fóliába tekert csomagot és több kisebb méretű fémdobozt találtak. A férfi elmondta, hogy a csomagban egy kilogramm amfetamin, a fémdobozokban pedig meszkalin gomba van. Élettársának táskájából a férfi elmondása szerint saját használatra szánt kábítószer került elő.

A lefoglalt és jelenleg szakértő által vizsgált kábítószergyanús anyag körülbelül 1000 adagra porciózható.

A nyomozók a pár mindkét tagját előállították, a férfit kábítószer-kereskedelem, míg élettársát kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását - áll a közleményben.

MTI - Fotó: pixabay.com