Zavarta, hogy sír, eltörte csecsemője karját egy férfi

2019. szeptember 26. csütörtök 10:45

Zavarta, hogy sír, eltörte csecsemője karját egy férfi

Vádat emeltek egy ötvöskónyi férfi ellen, aki a Nagyatádi Járási Ügyészség szerint rendszeresen bántalmazta élettársát és 6 hónapos gyermeküket, és az idén tavasszal eltörte a csecsemő karját - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t. 

 

 

Azt írták: az utóbbi eset áprilisban, Dalmandon történt. Az élettárs rábízta közös gyermeküket a férfira, aki a csecsemő sírásától indulatba jött, a kisfiúnak a jobb karját megfeszítve eltörte a felkarcsontját. A sérülést néhány nappal ezután a családsegítő vette észre a családnál tett látogatása során, s feljelentést tett a rendőrségen.

A vádlott 2016-tól élt együtt élettársával Ötvöskónyiban, közösen nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó három kiskorú, majd a 2018 novemberétől közös gyermeküket is. A férfi rosszul viselte a csecsemő sírását, legkevesebb négyszer bántalmazta, amivel könnyű sérüléseket okozott neki.

Az anya ez ellen minden esetben tiltakozott, igyekezett védelmezni gyermeket, ilyenkor a vádlott őt is megütötte, előfordult, hogy a gyermeket az anyja karjában bántalmazta.

A 42 éves férfi letartóztatásban van, a Nagyatádi Járási Ügyészség minősített testi sértés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat ellene. A vádlott és élettársa által gondozott gyermekeket kiemelték a családból.

MTI