Vett mostanában kakaót a Tescóban? Ha igen, kattintson!

2020. február 19. szerda 15:10

Vett mostanában kakaót a Tescóban? Ha igen, kattintson!

Visszavont a forgalomból egy kakaókészítményt a Tesco, mivel abban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) határérték felett mért egészségre káros anyagokat. 

 

 

Az áruházlánc az MTI kérdésére szerdán azt írta, hogy a 200 grammos kiszerelésben kapható Tesco zsírszegény kakaópor árát minden üzletükben visszafizetik. A vásárlókat arra kérik, hogy vigyék vissza a boltokba a megvásárolt termékeket.

A Tesco zsírszegény kakaópor 10-12 százalék kakaóvaj tartalommal minőségmegőrzési ideje 09.09.2022., tételazonosítója L:0322.

A Tesco folyamatosan ellenőrzi a beszállítóit, együttműködik a hatóságokkal, indokolt esetben pedig azonnal visszahívja az üzleteiből a kifogásolható árukat - írták.

A Nébih jogsértési listájának tájékoztatása szerint túl magas a kifogásolt termék PAH-tartalma, vagyis határérték fellett tartalmaz rákkeltőként és lehetséges rákkeltőként nyilván tartott policiklusos aromás szénhidrogéneket.

A környezetben mindenütt találhatók ilyen anyagok, és az emberi szervezetbe is elkerülhetetlenül bejutnak, fogyasztásukat azonban a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani - olvasható a hatóság korábbi tájékoztatásaiban.

MTI