Több holttestet is kiemeltek a folyóból a Duna alsó szakaszán - Tart az azonosításuk

2019. június 03. hétfő 11:57

Frissítve: 2019. június 04. kedd 07:10

Több holttestet is kiemeltek a folyóból a Duna alsó szakaszán - Tart az azonosításuk

Frissítve:  A rendőrség hétfő este a honlapján azt írta, hogy azonosították a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán, Hartánál megtalált férfiholttestet. A hajóbaleset nyolcadik halálos áldozatáról nem közölték, hogy magyar vagy dél-koreai-e. Az elsüllyedt hajó közeléből hétfő délután kiemelt holttest azonosítása még tart. A hétvégén több holttestet is kiemeltek a Duna Ercsi alatti szakaszán - értesült a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból.  

 

 

 

A Margitsziget alatt, a tragédia helyszínén reggel, napkelte óta tartanak az esetleges merülésre való előkészületek. A jelenlévő magyar, osztrák és dél-koreai mentőcsapatok közül csak utóbbiak fontolgatják, hogy a még mindig életveszélyesen hömpölygő Dunába merülnek.

Egyelőre azonban a merülésre használatos ponton fix rögzítése is komoly nehézségeket okoz, így a 37 fős speciális távol-keleti egység parancsnoka még nem adta ki a parancsot a merülésre.

A parancsnok egyébként ezekben a percekben a Dél-Koreából érkezett mintegy száz újságírót tájékoztatja a margitszigeti operatív irányítási ponton a jelenlegi helyzetről és a tervezett lépésekről.

A dél-koreai újságírók feszült kérdéseiből is látszik, hogy mekkora nyomás helyeződik a honfitársaik tragédiája nyomán Budapestre érkezett katonai mentőkre.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az ár bár folyamatosan csökken, de a sebességét és a magával hozó uszadék mennyiséget folyamatosan mérik, és az eredmények tükrében hozhatnak arról döntést, hogy a nap folyamán lemerülnek-e a Hableány roncsaihoz.

A Magyar Nemzet helyszíni értesülése szerint elsüllyedése óta a roncsok folyamatosan mozognak az árban, eddig mintegy egy méternyit elcsúszva déli irányban, ám ez csak a tervezett akció további veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Képünkön: a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai motorcsónakban a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-án. 


 

Forrás: Magyar Nemzet - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt