Tizenöt autót adtak át a halőröknek, csónakokat is kapnak

2020. július 28. kedd 15:27

Tizenöt autót adtak át a halőröknek, csónakokat is kapnak

Tizenöt autót adtak át a halőröknek kedden Budapesten. 

 

 

 

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke közölte: a beruházás értéke meghaladta a 101 millió forintot, a pályázó horgászszervezetek a keretből 50 százalékos támogatást kaptak.

A járművek a hivatásos halőrök munkát segítik, ahogy a hamarosan érkező robogók, utánfutók és járműfelépítmények is. A következő három év beszerzéseiről a horgászok augusztusi választmánya dönt - közölte Szűcs Lajos.

Két és fél év alatt több mint negyedmillióval nőtt a horgászok száma Magyarországon, így a Mohosz - több mint 650 ezer taggal - Magyarország legnagyobb társadalmi szervezete - tette hozzá.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott közölte, hogy a kormány és a Mohosz együttműködése a magyar horgásztársadalomnak és a horgászturizmusnak is kedvez.

A közelmúlt intézkedései közül kiemelte, hogy az orvhalászatot bűncselekménnyé minősítették át. Hozzátette: a legtöbb horgászvizet helyi egyesületek kezelik, jelentős részesedéssel a horgászjegyek bevételéből.

A kormány bízik az újabb eredményekben, ezért a belföldi horgászvizeket érintő kérdésekben továbbra is számít a horgászok véleményére - tette hozzá.
A horgászszervezetek munkáját méltatta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára is.

Zambó Péter szerint az őshonos halállomány nemzeti kincs, az orvhorgászat okozta károkat ezért pénzben ki sem lehet fejezni.

A Mohosz idén csaknem egymilliárd forint támogatásra számíthat az agrártárcától, a horgászok hamarosan csónakok, csónakmotorok beszerzésére is készülhetnek - tette hozzá.

Az államtitkár szerint a hatékony együttműködés eredménye az is, hogy az AM a koronavírus-járvány idején gyors segítséget nyújthatott a halgazdálkodóknak.

Képünkön: Gönczi György halőr egy új Suzuki Vitara gépkocsi mellett a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének Váci úti telephelyén 2020. július 28-án. 

MTI - Fotó: MTI/Komka Péter