Szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyis a bruttó 500 ezer forintot

2020. július 01. szerda 12:34

Szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyis a bruttó 500 ezer forintot

170 ezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán, illetve a napokban; az egyszeri rendkívüli jutalomra a kormány 101 milliárd forintot biztosít - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten. 

 

 

Kásler Miklós (képünkön) a Semmelweis-nap alkalmából tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány - ígéretéhez híven - meghálálja az egészségügyben dolgozók áldozatvállalását.

A juttatást Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be március elején a Kossuth rádióban.

Rendkívüli juttatást kapnak mások mellett a kórházak, a szakrendelők, az egynapos sebészeti ellátást nyújtó szolgáltatók, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozói, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek, takarítók, valamint a műszaki és adminisztratív területen dolgozók, háziorvosok, fogorvosok, védőnők, főállású iskolaorvosok.

A miniszter közölte azt is, hogy a kormány korábbi döntése értelmében júliustól 10 százalékkal emelkedik a pedagógusok bére, ágazati szakmai pótlékként. Emlékeztetett, 2013 óta átlagosan 50 százalékkal nőtt a pedagógusok bére, és 2010-hez képest 355 milliárd forinttal költenek többet a pedagógusok bérére.

MTI