Orbán Viktor haláláról posztolt a CEU professzora

2019. május 14. kedd 17:00

Orbán Viktor haláláról posztolt a CEU professzora

Ha Kaczyński oly ügyesen le tudott zuhanni... - írja sokat sejtetően a közéleti szerepléstől sem tartózkodó tudós. Ezzel kíván jó utat az amerikai látogatásáról hazainduló magyar miniszterelnöknek. 

 

Kovács M. Mária, a CEU professzora, a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a történész közösségi oldalának a tartalmára hivatkozva.

Az Origo szemleanyagának tanúsága szerint Kovács M. Mária posztjában felidézte a néhai lengyel államfő, Lech Kaczyński 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben az oroszországi Szmolenszk közelében szörnyethalt.

A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: Ha Kaczyński olyan ügyesen le tudott zuhanni...

Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta" is teljesíthetné ezt a feladatot.

Később a Klubrádió szerkesztője, Göczey Zsuzsa is csatlakozott a kórushoz, azon kezdve „poénkodni", hogy Orbán Viktorból csak egy van, ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére, Jaroslaw lépett.

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca", az egyetem vezető történészprofesszora.

Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjámin Netanjahut arról, hogy Magyarország antiszemita ország - olvasható az Origo cikkében.

A CEU professzornője a V4NA közlése szerint korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak is dolgozott.

EQM - Fotó: MTI/Marjai János