Online gyűjtenek adományokat a gyermekmentőknek

2020. november 22. vasárnap 13:30

Online gyűjtenek adományokat a gyermekmentőknek

A Szent Márton Gyermekmentő szolgálatnak gyűjt adományokat idén a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak), az online jótékonysági kezdeményezésről a civil szervezet elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.


Király Nóra kiemelte: a koronavírus-járvány miatt nem szerették volna megszakítani ötéves hagyományukat, és idén is több mint 30 civil szervezet csatlakozott kezdeményezésükhöz.

Mivel a koronavírus miatt a mentőkre, orvosokra nagy teher járul, kezdeményezésükkel ezt kívánták enyhíteni: a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak egy speciális hordágyra gyűjtenek, mellyel akár egy csecsemőt is biztonságosan, sokkmentesen szállíthatnak - mondta.



Hozzátette: a gyermekmentőknek összegyűlt a pénz egy újabb autó beszerzésére, de a 2,5 millió forint értékű speciális hordágy még hiányzik belőle.

Király Nóra tájékoztatása szerint az adománygyűjtést online, az adjukossze.hu oldalon tartják, hasonlóan a hagyományos családi napjukhoz. A jótékonysági akció mellé állt idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, akinek saját készítésű koszorúira is lehet licitálni.

MTI