Nézze meg, milyen lesz az idő a hosszú hétvégén

2021. március 11. csütörtök 19:32

Nézze meg, milyen lesz az idő a hosszú hétvégén

Változékony idő várható a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén: napsütésre és esőre is készülni kell. A maximumok jellemzően 10 fok körül alakulnak, de hajnalban továbbra is lesznek fagypont alatti hőmérsékletek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből. 

 

 

Pénteken reggel még többfelé, majd délután már inkább csak a délnyugati megyékben lehet eső, zápor. A szél az ország északi felében erős lesz, az Északi-középhegység magasabb hegycsúcsain egy-egy viharos lökés is lehet.

A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 7, napközben általában 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben - elsősorban az ország déli felén - még sokfelé számítani lehet esőre, de napközben már csak szórványosan alakulnak ki záporok és több órára kisüt a nap.

A szél helyenként erős lesz.

A hőmérséklet hajnalban mínusz 1 és plusz 5, délután 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen számítani lehet esőre, záporra. A szél megélénkül, főként a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb 6 és 14 fok között alakul, a tartósabban csapadékos nyugati, délnyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Március 15-én, hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett szórványosan kisebb eső, zápor is előfordul.

A légmozgás élénk, helyenként erős lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximum 8 és 12 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

MTI