Nemzeti konzultáció: mától érkeznek a kérdőívek

2023. november 17. péntek 09:34

Nemzeti konzultáció: mától érkeznek a kérdőívek

Pénteken kezdik kézbesíteni a kérdőíveket, ezzel pedig megkezdődik a nemzeti konzultáció - jelentette be a kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

 

 

Szentkirályi Alexandra közölte, hogy a konzultáció során minden magyar ember elmondhatja a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják.

Mint a kormányszóvivő fogalmazott, a konzultáció azért fontos, mert az elmúlt időszakban „sok vitánk alakult ki Brüsszellel".

Hozzátette, hogy a kormány tiltakozása ellenére egyre több pénzt követelnek Magyarországtól az orosz-ukrán háború finanszírozására, „migránsgettókat" hoznának létre, illetve eltöröltetnék a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót, valamint folyamatosan támadják a gyermekvédelmi törvényt is.

A kormány mindenkit arra biztat, hogy mondja el véleményét - hangsúlyozta. Közölte, hogy a konzultációs kérdőíveket karácsonyig minden háztartásba kézbesítik, azokat 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni, és a későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség.

„Álljunk ki közösen Magyarország szuverenitása mellett!"

- hangoztatta Facebook-videójában Szentkirályi Alexandra.


    

 

MTI