Mohácsig terjed a kutatás, hajókkal, kutyákkal is keresik a Hableány áldozatait a Dunában

2019. június 07. péntek 12:24

Mohácsig terjed a kutatás, hajókkal, kutyákkal is keresik a Hableány áldozatait a Dunában

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság több mint 200 kilométernyi Duna-szakaszon, 15 hajóval kutatja a múlt heti hajóbaleset során eltűnteket, egészen a déli országhatárig kutatnak - közölte a kapitányság vezetője.  

 

A rendőrök tetemkereső kutyákat is bevetnek; az állatok segítségével eddig három holttestet találtak - mondta Prohászka Richárd, majd hozzátette, hogy a kutatás alkalmával modern szonárberendezéseket, keresőlámpákat és éjjellátó készülékeket is bevetnek.

Elmondása szerint a balesetet követően azonnal megkezdték az eltűntek felkutatását, és mindaddig folytatják a munkát, amíg elő nem kerül a Hableány valamennyi utasa. A kutatás közben együttműködnek a társzervekkel, illetve igénybe veszik többek között a halőrök és más "vízen járó" illetékesek segítségét is, valamint részt vesznek a nyomozásban - mondta a kapitány.

Közölte, hogy csütörtökön, állampolgári jelzés alapján megtalálták a Hableány matrózának holttestét, de nem tervezik a civil lakosság bevonását a kutatásba.


A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval.

A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült élve kimenteni, eddig 19 áldozatot találtak meg.


 

 

MTI - Fotó: MTI/Mónus Márton