Minden, amit tudni akartál a gyerek SUP-ról!

2022. június 20. hétfő 21:17

Minden, amit tudni akartál a gyerek SUP-ról!

Jobban bevonnátok a gyerekeket a családi SUPozásba? Esetleg nyári sportot kerestek nekik amit élvezhetnek és közben még hasznosan is meríthetik le energiájukat? Amennyiben még nem tudod, hogy merev vagy felfújható SUP deszkát válassz, ebben a cikkben megmutatjuk mit érdemes tudni a gyerek SUP deszkákról és milyet érdemes választani gyermeked számára! 

Merev gyerek SUP vagy felfújható SUP?

A SUP deszkákat két nagy csoportra bonthatjuk: merev és felfújható SUP.

A merev SUP deszkákat hagyományos deszkaként is emlegetik, olyanoknak ajánlott akik hosszútávon szeretnék űzni a sportot, hiszen strapabíróbb anyagból készülnek, gyorsabbak és a vízen jobban siklanak mint felfújható SUP társaik. Gyermekek számára például nem feltétlenül ez a megfelelő választás, hiszen anyagösszetételük miatt ezek a SUP deszkák jóval nehezebbek, emiatt számukra nem olyan könnyen irányíthatóak.

A felfújható SUP és gyerek SUP

A felfújható SUP deszka egyre felkapottabb választás a SUP vásárlók körében, hiszen kisebb helyen is elfér, egyszerűbben szállítható, de mégis pár perc alatt fel tudjuk fújni egy elektromos pumpa segítségével. Nem utolsósorban áraik is kedvezőbbek, hiszen előállítási költségük is alacsonyabb.

Gyermekek számára pedig az imént említett előnyök mellett, azért is jobb választás lehet egy felfújható gyerek SUP, mert könnyűek, akár önállóan is egyszerűen be tudják cipelni a vízbe.


Mi alapján válasszak felfújható SUP, gyerek SUP deszkát?

A felfújható SUP deszkák között a kor mellett a testtömeg is nagy szerepet játszik a deszkák kialakításában, így a gyerek SUP deszkák között is többféle szempont szerint válogathatunk.

155 cm alatti és 30-60 kg közötti gyermekeknek például az Aquatone NEON 9'0" felfújható SUP deszkáját ajánljuk. Élénk nyári színei mellett, álomkönnyű a kivitelezése és kellően fordulékony is, a csomagban pedig egy evezőt is kapunk hozzá. Nagyon jó bevezető gyerek SUP deszka lehet minden gyermek számára.

Amennyiben már nagyobb a gyerkőc, vagy hosszabb távra vásárolnánk nekik SUP deszkát, hogy ne nőjék ki olyan hamar, az Aztron NEO NOVA 9'0" felfújható SUP deszkája ideális választás lehet. Ennek a gyerek SUP deszkának már 30-70 kg a terhelhetősége és max 175 cm-es magasságra ajánlott és egy evezőt is kapunk mellé. Mindemellett pedig a Neo Nova kínálatunk legkisebb compact deszkája, így igazán kicsire csomagolható, szóval nyaraláskor, vagy egy-egy evezős kiruccanáskor a gyerkőcök SUP deszkája nem fog nagy helyet elfoglalni a csomagtartóban.


Amennyiben még bizonytalan vagy a választást illetően a nagy felfújható SUP és gyerek SUP kínálatból, először érdemes lehet kipróbálni SUP bérlőpontokon a SUP deszkákat, hiszen így tesztelhetitek, melyik méret lenne megfelelő gyermeked számára. Ezen túl online rendelés helyett érdemes meglátogatni a SUP boltot is, hiszen ekkor az eladók is egészen biztosan segítségetekre lesznek!

(X)