Megkérdik: ingyenes legyen-e a net járvány idején

2020. június 06. szombat 17:30

Megkérdik: ingyenes legyen-e a net járvány idején

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára újabb témákat mutatott be a most induló nemzeti konzultáció kérdései közül a kormány hivatalos közösség oldalára feltöltött videóban. 

 

 

„A digitális tanrend bevezetése óriási erőfeszítést jelentett a tanároknak, diákoknak és a szülőknek is. Mindenkinek köszönet jár a helytállásért" - mondta az államtitkár. Hozzátette: a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, éppen ezért szeretnék megkérdezni a magyarokat, hogy támogatják-e, hogy járvány idején ingyenes legyen az internethasználat az iskolás gyermeket nevelő családoknak

A nemzeti konzultáció másik kérdése a közös teherviselésre vonatkozik, egészen pontosan arra, hogy egyetértenek-e azzal az alapelvvel, miszerint a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez - mondta Dömötör Csaba.

„Arról is szeretnénk párbeszédet folytatni, hogy a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, és hogy egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, és népszerűsíteni a belföldi turizmust" - ismertette.

Az államtitkár kijelentette: „A brüsszeli járványügyi szervezet sajnos nem észlelte időben a járványveszélyt. Még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor már itt volt a baj. Éppen ezért azt a kérdést is szeretnénk feltenni, hogy szükség van-e egy állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra?"

Dömötör Csaba hozzátette, a kérdőívet postai úton és később az interneten is ki lehet tölteni, „mivel olyan kérdésekről van szó, amikről valószínűleg mindenkinek meg van a véleménye, mindenkit arra biztatunk, hogy mondja is el!" - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

MTI