Még mindig kevés halat eszünk, pedig egészséges
2018. október 13. szombat 14:35

Magyarországon a hat kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.
Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21 között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól. Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet.
Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Műlábbal él az a 76 éves véméndi...
- Ez ám a nagy fogás: villanykapcsolót...
- A Szederkény nyerte meg a téli...
- Huszonöt migránst fogtak el a...
- A családok többsége 2-5 ezer forintot...
- Itt adhatunk vért a héten Mohácson és...
- Három új képviselő tesz esküt az...
- Schild Róbertet választották Mekényes...
- Egy hetvenhat éves, véméndi férfi...
- Szekó József, Mohács polgármestere...