Még leglább egy hétig kitart az októberi nyár, marad a majdnem strandidő

2019. október 20. vasárnap 17:10

Még leglább egy hétig kitart az októberi nyár, marad a majdnem strandidő

A következő héten is jóval húsz fok felett alakulnak a legmagasabb hőmérsékletek.

 

Hétfőn túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható, de hajnalra északon, északkeleten átmenetileg ködfoltok képződhetnek. A déli szél időnként megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kedden többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé köd képződhet, amely helyenként csak lassan oszlik fel. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon ennél alacsonyabb értékeket mérhetnek.  

Szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé képződik köd, amely néhol tartósan megmarad. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között alakul, de a tartósan ködös, borult tájakon ennél hűvösebb lesz. 

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban átmenetileg köd képződhet. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. 

Pénteken gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé köd képződhet, amely néhol csak lassan oszlik fel. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. 

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé köd képződhet, amely néhol tartósan megmaradhat. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul. 

MTI