Magyarország továbbra is az egyik legfeszesebb oltási tempót diktálja

2021. április 07. szerda 15:03

Magyarország továbbra is az egyik legfeszesebb oltási tempót diktálja

Kiemelkedő hetet zártunk, soha annyi oltást nem adtunk be, mint a keddi nappal lezárult oltási héten - mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. 

 

 

Az első oltást megkapók száma mintegy 526 ezer volt, a második oltást is számítva több mint 778 ezer védőoltást adtak be - ismertette.

György István azt mondta: Magyarország továbbra is az egyik legfeszesebb oltási tempót diktálja egész Európában.

Emlékeztetett, kedden két fontos mérföldkőhöz érkeztek: átlépték a 2,5 millió beoltotti számot, ez azt jelenti, hogy 25 százalékos az átoltottsági szint.

A szerda reggeli adatok szerint 2 536 751 ember kapta meg az első védőoltását, vagyis minden negyedik magyar ember már megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

Ezzel messze megelőzzük az uniós átlagot, ami 13 százalékos - mondta. Az államtitkár a másik mérföldkőnek azt nevezte, hogy 1 millió 5936 magyar ember a már a második oltását is megkapta, ez a magyar lakosság 10 százalékát jelenti.