Lecsukták a törökszentmiklósi Rambót, elmeorvos vizsgálja

2019. május 10. péntek 17:49

Lecsukták a törökszentmiklósi Rambót, elmeorvos vizsgálja

Letartóztatta a Szolnoki Járásbíróság pénteken azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Törökszentmiklóson az elmúlt hetekben megvert három embert; mindhárman nyolc napon túl gyógyuló arccsont- és orrcsonttörést szenvedtek - közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az MTI-vel. 

 

A gyanú szerint a férfi április 25-én az egyik törökszentmiklósi szórakozóhelyen bántalmazott egy embert, május 3-án pedig a helyi dohányboltban támadt két emberre.

Május 9-én elrendelték az előállítását, a gyanúsított azonban megszökött a lakcímén megjelenő rendőrök elől. A férfi személygépkocsival, teherautóval - két autót is önkényesen, a jogosult engedélye nélkül használt -, kerékpárral és stoppal menekült. A rendőrök végül aznap délután Karcagon fogták el.

A Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, a végzés nem végleges. A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezett, az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a hatóság soron kívül elrendelte a gyanúsított igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálatát motiválatlan cselekménye és a vallomása alapján.

MTI