Kizárta az MSZP a patkányozó Bangóné Borbély Ildikót

2022. január 23. vasárnap 14:16

Kizárta az MSZP a patkányozó Bangóné Borbély Ildikót

Az MSZP elnöksége vasárnapi rendkívüli ülésén kizárta soraiból Bangóné Borbély Ildikót, miután megállapította, hogy az országgyűlési képviselő a közvéleményt és pártját is megtévesztette iskolai végzettségével kapcsolatban.


Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni, vagy nemlétező végzettséggel él vissza.

"Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására" - közölte az MSZP.

Hozzátették, a szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet, továbbá elvárja, hogy a "Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből".



A Mandiner hírportál szombaton írt arról: Bangóné Borbély Ildikó parlamenti önéletrajzában azt tüntette fel, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát, az intézmény jogutódja, a Budapesti Gazdasági Egyetem azonban újságírói megkeresésre ezt nem tudta megerősíteni.


A baloldal csak hazudni képes - közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel arra reagálva, hogy az MSZP kizárta soraiból Bangóné Borbély Ildikót, miután megállapította, hogy az országgyűlési képviselő a közvéleményt és pártját is megtévesztette iskolai végzettségével kapcsolatban.

A kormánypárt a közleményében hangsúlyozta, nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően.

"Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája" - írták, rámutatva arra, "most Bangóné Borbély Ildikó bukott le, kitudódott, ő is hazudott a diplomájáról".

A baloldal már csak ilyen, nem lehet elhinni nekik semmit sem - húzta alá a Fidesz.

 

 

MTI