Kitört a botrány a bajai halfőző fesztivál miatt

2024. január 30. kedd 16:29

Kitört a botrány a bajai halfőző fesztivál miatt

A bajai Fidesz-KDNP-frakció közösségi oldalán tette közzé álláspontját a rendezvény idei változtatásairól.

 

 

Hogyan történhetett meg, hogy az önkormányzati cég úgy adta át a következő két évre a bajai halászléfőző fesztivál teljes körű szervezésének jogát, hogy nem egyeztettek előzetesen olyan alapvető kérdésekről, hogy 26 év után fizetőssé válik a rendezvény? - tette fel a kérdést a városi Fidesz-KDNP-frakció, amely szerint a szerződéskötés körülményeit meg kell vizsgálni. Elvárhatónak tartják, hogy az, aki az önkormányzat nevében tárgyal, mindenkor a bajaiak érdekét tartsa szem előtt.

Közleményükben úgy fogalmaztak:

Hideg zuhanyként érte a bajaiakat az idei év első heteiben az a tény, hogy a városvezetés által kiszervezett halfőző fesztivál szervezői jelentős változtatásokat terveznek bevezetni az idei évtől a rendezvény kapcsán: fizetőssé tennék a fesztiválra történő belépést, szigorítanák a biztonsági előírásokat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál arról írt, hogy a közösségi oldalakon nagy felzúdulást keltettek a változások, így a szervezők nagyjából tíz perc elteltével eltávolították a bejegyzést. Nyirati Klára polgármester is reagált a felháborodás után:

a szervezőkkel még csak most kezdődnek a tárgyalások és pontosítások a feltételeket illetően. Lezárásokról, belépőkről még szó sem esett. Ezért korai még farkast kiáltani, előre aggódni a júliusi nagy rendezvény miatt!

A valóság ezzel szemben az, hogy a Baja Marketing Kft. már tavaly november 23-án megkötötte a szerződést a Music Production Kft.-vel, ráadásul nemcsak az idei, hanem a jövő évi, 2025-ös halfőző fesztiválra is.

Nyirati Klára polgármester közösségi oldalán tett bejegyzésében kiemelte: a halászléfőző fesztivál nem csak érzelmi, de egyúttal gazdasági kérdés is.

Forrás: hiradó.hu