Keddtől igényelhető a nyelvtanulási diákhitel

2019. szeptember 30. hétfő 16:40

Keddtől igényelhető a nyelvtanulási diákhitel

Keddtől igényelhetik a felsőoktatási képzésben tanuló, a diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók a nyelvtanulási diákhitelt - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatón. 

 

 

Az államtitkár közölte: a nyelvtanulási diákhitel keretében egyösszegű kölcsön vehető fel, melynek legkisebb összege 100 ezer, legmagasabb összege 500 ezer forint.

A hitel törlesztését a felvételét követő 12 hónap elteltével kell megkezdenie a hallgatóknak. A törlesztés futamideje minimum 1, maximum 5 év, a futamidő hosszáról a hallgató dönthet a hitel felvételekor.

Schanda Tamás hozzátette: a diákok teljes szabadságot kapnak, nem számít, melyik nyelviskolában vagy magántanárnál tanulják az általuk választott idegen nyelvet, a különórákkal semmilyen módon nem kell elszámolniuk, a lényeg, hogy megtanulják és használni is tudják azt.

Az államtitkár kitért arra: Magyarország versenyképessége a magyar fiatalok sikerességétől függ, ezért elengedhetetlen, hogy a magyar diákok megfelelő idegennyelvtudással rendelkezzenek.


Megjegyezte: a nyelvtanulási hitel - akárcsak a többi diákhitel - bármikor ingyenesen előtörleszthető.

A hiteligénylés részletes feltételei megtalálhatók www.diakhitel.hu oldalon

MTI