Ingyenes kézségfejlesztő online programot kínálnak gyerekeknek

2020. július 28. kedd 12:57

Ingyenes kézségfejlesztő online programot kínálnak gyerekeknek

Mi a közös az Amigosban, a LEGO gyárban, a Földünk teljes elszennyezésében, Nági megnémulásában és a Tekeresvölgyi bocik eltűnésében? Ezt a rejtélyt kell megoldania a hátrányos helyzetű kisiskolásoknak (6-12 éves gyerekeknek) egy ingyenes, izgalmas készségfejlesztő online programon, az Amigos Minin keresztül. 

 

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány önkéntesei, az Amigók alapvetően beteg gyerekeket látogatnak az összesen 4 városban, 12 kórházi egységben, hogy nyelvtanulással és játékkal motiválják őket a gyógyulásra. Ám még a tavasszal felállt járványhelyzetben ideiglenesen átalakult a tevékenységük és olyan innovatív ötletekkel álltak elő amivel még több nehéz helyzetben lévő gyerekhez tudnak elérni.

Így született meg az Amigos Mini ötlete: egy 4 hónapos online kiscsoportos készségfejlesztő program 6-12 éves gyerekek számára teljesen ingyenesen.

Paradox módon a koronavírus által kikényszerített digitális újítások tették lehetővé, hogy az alapítvány még több gyerekhez elérjen a LEGO Csoport és a LEGO Foundation támogatásával. A csatlakozáshoz nincs másra szükség csak egy videóhívásra alkalmas eszközre, internetre és lelkesedésre.

"Amigos Mini program lehetőséget ad arra, a kórházban gyógyuló gyerekeken túl további nehéz helyzetben lévő gyerekekhez is elérjünk online megoldásokkal. A módszertanunk alapvetően a barátság, közösség és a játékos tanuláson alapszik. Hiszünk abban, hogy a tanulás igenis lehet élvezhető és izgalmas. Főleg akkor ha ez egy jó csapatban történik, az pedig egy külön extra, hogy idén az Amigos Mini csomagok LEGO építőkockákat is rejtenek, amit minden csatlakozó gyerek ajándékba kap. A foglalkozások alatt szerzett sikerélmények pozitív hatással vannak a kisiskolások fejlődésére és önbizalmára, ami számunkra elsődleges." - mondta Forgács-Fábián Sára, az Amigos megálmodója.

Az Amigos Mini foglalkozások során kiscsoportban fejlesztik az egyetemista önkéntesek a memóriát, finommotorikát, kreativitást és a koncentrációs képességet. A négy hónap alatt havi egy online foglalkozáson lehet részt venni, időközben pedig kihívásokat kapnak a gyerekek, melyek megoldása esetén további készségfejlesztő ajándékban részesülhetnek. Téma lesz többek között a tudomány, zene, természetvédelem, fókuszban a társadalmi érzékenyítés is.

"Az Amigos Mini ötlete azért volt különösen szimpatikus számunkra, mert a program ötvözi a játék örömét számtalan fontos készség fejlesztésével. A közkedvelt építőjáték használatára épülő online foglalkozások nemcsak a szabadidő hasznos eltöltését célozzák, hanem észrevétlenül támogatják a legkülönbözőbb tanulási folyamatokat. Az Amigos csapata a négy fal közé szorult gyerekek számára olyan kikapcsolódást biztosít, amely segít feloldani a bezártság okozta stresszt, változatosságot csempész a sokszor monoton hétköznapokba, és mindeközben még nevel és oktat is." - mondta Sándor László, a tesztprogramban résztvevő Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola intézményvezetője

A programba az alapítvány alapvető célcsoportja a beteg gyerekek mellett olyan gyermekeket várnak, akik szociálisan nehéz helyzetben vannak, akik alacsony jövedelemmel rendelkező vagy nagy családból származnak, elmaradott területen élnek, egészségügyi dolgozók gyerekei vagy a koronavírus időszaka anyagilag nehezítette meg családjuk helyzetét.

Jelentkezni ide kattintva lehet. A helyek érkezési sorrendben telnek be, vigyázz, nehogy lemaradj!

 

EQM