Húsz foknál is melegebb idővel érkezik az április, eső csak a hét második felében lehet

2019. március 31. vasárnap 15:33

Húsz foknál is melegebb idővel érkezik az április, eső csak a hét második felében lehet

Helyenként a hétvégén is egy fokig hűlhet a levegő, de a maximumok továbbra is elérhetik a 20 fokot. Csapadékra a hét második felében van kilátás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. 

 

 

Hétfőn és kedden napos lesz az idő, csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet hétfőn 0 és plusz 7, kedden mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. Hétfőn nagy területen, kedden helyenként erős lesz a szél. A nappali maximumok hétfőn általában 17 és 22 fok között alakulnak, de az északkeleti megyékben 15-16 fok is lehet.

Kedden 16-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, főként a Dunántúlon, néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Több helyen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 8, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön délnyugaton késő délután, este előfordulhat eső, másutt napközben alakulhat ki helyenként zápor. A szél többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Pénteken többfelé várható eső, zápor. Sok helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 12-20 fokig melegszik a levegő.

Szombaton elszórtan lehet eső, zápor. A minimumhőmérséklet 2-7, a maximumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás csapadék nélkül, 1-7 fokos minimum, 16-21 fokos maximumhőmérséklettel - olvasható az előrejelzésben.

MTI