Holttestre bukkant a Dunában egy horgász

2019. június 24. hétfő 09:00

Holttestre bukkant a Dunában egy horgász

A Korea Herald értesülése szerint a Hableány sétahajó balesetének helyszínétől 30 kilométerre, Csepelen egy holttestre bukkant szombat este valamivel 22 óra után egy horgász. 

 


A dél-koreai csapat együttműködve a magyar hatóságokkal jelenleg azon dolgozik, hogy a holttestet mihamarabb azonosítsák - írták.

A rendőrség az M1 kérdésére megerősítette, hogy valóban találtak egy holttestet, amelynek még tart az azonosítása, így bővebb tájékoztatást még nem tudnak adni - hangzott el az M1 Híradójában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte a honlapján, hogy továbbra is kutatnak a Duna fővárostól délre eső teljes szakaszán a május 29-ei dunai hajóbalesetben eltűntek után. A magyar rendőrök és a katasztrófavédelmi egységek a koreai társszervekkel közösen továbbra is folyamatosan vizsgálják a Duna 215 kilométeres szakaszát - írták.

A Hableány sétahajó május 29-én este 9 óra 5 perckor süllyedt el a Margit híd lábánál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon harmincöten utaztak, harminchárom koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet hét koreai állampolgár élte túl, az üközés után hét holttestet találtak. Azóta újabb tizennyolc holttest került elő, ám három embert - valamennyien koreaiak - még keresnek

Forrás: hirado.hu