Hamarosan indul a határvadásznak jelentkezők kiképzése

2022. augusztus 04. csütörtök 10:09

Hamarosan indul a határvadásznak jelentkezők kiképzése

A magyar kormány következetes abban, hogy megvédje az országot és határait, határvadász alakulatokkal erősíti a határok védelmét - mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. 

 

 

Nyitrai Zsolt kiemelte: "a déli határainkon folyamatosan nő a migrációs nyomás, a járvány és a háború mellett a legnagyobb kockázatot az illegális migráció jelenti".

A kormány erősíti a határok védelmét, határvadász alakulatok felállításáról döntöttek, megkezdték a toborzást és hamarosan indul a kiképzés - mondta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: a határvadászokra nagy szükség van, mert egyre több illegális migráns egyre erőszakosabban próbál meg Magyarországra belépni.

Szerdáig 7776-an érdeklődtek a határvadász kiképzés iránt, a legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből kértek információt - ismertette.

Képünkön: a sajtótájékoztatón a politikusok bemutatták a Belügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda által készített toborzóplakátot.

MTI - Fotó: MTI/Kovács Attila