És tényleg: Pécsett is parádéznak a melegek, a transzneműek és más furcsa figurák

2019. július 11. csütörtök 15:56

És tényleg: Pécsett is parádéznak a melegek, a transzneműek és más furcsa figurák

Amint arról beszámoltunk, a Budepest Pride szervezői néhány napja már belengették, hogy jövőre Pécsett is tartanak a fővárosihoz hasonló felvonulást. Csütörtökön ezt hivatalosan is bejelentették. 

 

 

Néhány napja rendezték meg a 24. Budapest Pride programsorozat záró rendezvényét, a felvonulást, amelyet idén "Van egy közös a történetünkben" szlogennel hirdettek meg.

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a fővárosi Kossuth Lajos téren gyülekeztek, onnan indult el a felvonulás a Március 15. térre.

 

"A Diverse Youth Networks "sok civil szervezet biztatására, a városban tapasztalt elfogadásra és nyitottságra építve úgy döntött, hogy 2020-ban, elsőként rendez a fővároshoz hasonló pride fesztivált Pécsett, beleértve a felvonulást is", írták közleményükben.

 

A pécsi szervezők úgy gondolják, hogy a különböző kisebbségek összefogásával egy jelentős, fontos üzenetet hordozó, kulturális fesztivált tudnak létrehozni.

A Pécs Pride Fesztivál szeretné megmutatni, hogy az alapvető emberi jogokért ki kell állni, félretéve a különbözőségeinket, hogy egy elfogadó és egymás tiszteletén alapuló társadalomban élhessünk.

A szervezők a pécsi felvonulást május közepére tervezik, hogy az ne egyidőben legyen a Budapest Pride felvonulással, így az érdeklődők akár mindkét eseményen részt tudnak majd venni", írták. 

EQM - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt