Elvette az őr fegyverét, túszt ejtett, majd megszökött egy fogoly a bíróságról - Lelőtték

2019. február 15. péntek 14:22

Elvette az őr fegyverét, túszt ejtett, majd megszökött egy fogoly a bíróságról - Lelőtték

Megszökött egy fogoly pénteken az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből - közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtótitkársága az MTI-vel. Az M1 Híradója nem sokkal később azt közölte, hogy elfogták a férfit. 

 

A közlemény szerint az elítélt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel. A dulakodás során az elítéltnek sikerült megszereznie az őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálatát, amelynek egyik tagját a menekülő elítélt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal kimenekült az épületből és fegyverével megállásra kényszerített egy autót.

Ezt követően az elítélt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről - írták. A törvényszéken senki sem sérült meg. A foglyot erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt - olvasható a közleményben.

A rab ismeretlen okokból a Nyírpalotai és a Szentmihályi út kereszteződésében kiugrott az autójából, mert egy másik autót akart magának szerezni - tájékoztatott az M1 helyszíni tudósítója. Elmondta, így a rendőrségnek sikerült elkapni, a rabot több lövés után terítették földre. A szökevényt mentő szállította el a helyszínről.

Képünk illusztráció.

MTI