Csaknem ezren fertőződtek meg idősotthonokban Magyarországon

2020. július 13. hétfő 16:59

Csaknem ezren fertőződtek meg idősotthonokban Magyarországon

Magyarországon a koronavírus-járvány megjelenése óta 33 idősotthonban azonosítottak koronavírus-fertőzötteket. Száznegyven gondozott hunyt el vírusfertőzésben, és csaknem ezren megfertőződtek - olvasható a Koronavírus.gov.hu-n. 

 

 

Azt írták: Magyarországon a koronavírus-járvány megjelenése óta 33 idősotthonban - 13 budapesti és 20 vidéki intézményben - azonosítottak koronavírus-fertőzötteket.

A vírus magyarországi megjelenése óta 921 lakónál és 137 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 702-en már meggyógyultak.

A fővárosban 13 idősotthonban jelent meg a fertőzés, ebből nyolc a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, a többi civil vagy egyházi fenntartású. Az elhunytak háromnegyede a fővárosi fenntartásúakból került ki.

A legfertőzöttebb idősotthon továbbra is a Pesti úti, ahol már 55-en haltak meg, 312 lakónál és 26 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, és 267-en már meggyógyultak - a hétfő délutáni Koronavírus.gov.hu-n közzétett adatok szerint.

Az operatív törzs és a járványügyi hatóság a járványügyi készültség alatt is fokozott figyelemmel kíséri az idősotthonokat, az eddigi adatok kedvezőek, stagnál a fertőzések száma - írták.

Ha bármely idősotthonban ismét csoportos fertőzés ütné fel a fejét, a járványügyi bevetési egység azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket - szögezték le.

MTI - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt