Bringával akart kereket oldani egy embercsempész Nagybaracskánál

2020. december 18. péntek 18:30

Bringával akart kereket oldani egy embercsempész Nagybaracskánál

A rendőrök előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására. Az üggyel összefüggésben keresik egy kerékpár tulajdonosát is. 

 

A Nagybaracska közigazgatási területén szolgálatban lévő járőr 2020. december 17-én késő este észrevett egy német honosságú személyszállító kisbuszt, amelyet követni kezdett.

A járművet Bátmonostor belterületén megállította azért, hogy a benne ülőket igazoltassa. A vezetőfülkéből azonban a megállást követően két személy kiugrott és elfutott.

A helyszínen - több rendőr bevonásával - terepkutatást végeztek, melynek eredményeként a járműtől néhány száz méterre elfogtak egy belga tartózkodási engedéllyel rendelkező tunéziai férfit.

Röviddel később az 51-es számú főúton egy kerékpárost igazoltattak, akiről kiderült, hogy francia állampolgár. A biciklis az ellenőrzés során nem tudott arra magyarázatot adni, hogy honnan vette a kerékpárt, és egyáltalán hová tart késő éjjel, ezért őt elszámoltatása érdekében előállították.

A járőrök a sorsára hagyott kisbusz hátsó részében tíz külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 35 éves tunéziai férfi a tíz határsértőt Nyugat-Európába akarta csempészni. Vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak. Őt a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A 10 határsértőt - meghallgatásukat követően - visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök azt is vizsgálják, hogy a francia fiatal összefüggésbe hozható-e az embercsempésszel. Ennek érdekében a nyomozók kérik, hogy aki felismeri a képen látható kerékpárt, az jelentkezzen a rendőrségen.

 

Forrás: BKMRFK