Börtönt kért az ügyész a kutyáját autója után kötő nőre

2019. október 15. kedd 14:12

Börtönt kért az ügyész a kutyáját autója után kötő nőre

A szabadlábon védekező nőt állatkínzás bűntettével vádolja a járási ügyészség, az ügyész végrehajtandó börtönt indítványozta vele szemben - olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

 

 

Állatkínzás bűntette miatt emel vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség a 68 éves balotaszállási nő ellen, aki az elkóborolt kutyáját egy bálamadzaggal kötötte autójához, hogy azzal vontassa haza. Az állat nem tudott lépést tartani az autóval és a vontatás okozta kínok között pusztult el.

A kutya egy vihar miatt szökött meg a tanyáról augusztusban. A vádlott két nappal később megtalálta kutyáját, majd az állatot egy bálamadzaggal autója után kötötte és elindult haza úgy, hogy kutyáját az autó mögött vontatta.

A vádlott 20-30 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott, ami miatt egy idő után a kutya már nem bírt tovább futni, bukdácsolni kezdett, majd a bal oldalára dőlt. A vádlott ezután még több száz méteren keresztül vontatta az állatot, míg egy arra közlekedő férfi meg nem állította és számon nem kérte.

Az állat ekkor még élt, a vádlott eloldotta az állatot és a tanyájára ment vízért, de a hátrahagyott eb nem sokkal később elpusztult az út szélén - írták.

EQM