A vonatokon és az állomásokon akcióztak a rendőrök

2019. március 29. péntek 15:03

A vonatokon és az állomásokon akcióztak a rendőrök

A vasúti biztonság érdekében tartott 24 órás akciót a rendőrség - írta a police.hu pénteken. 

 

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a fokozott ellenőrzést kedden reggel 7 óra és szerda reggel 7 óra között tartották.

A rendőrség, az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 1149 alkalommal vonatokat, 594 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. Az ellenőrzés során a hatóságok 5841 embert igazoltattak, büntető feljelentést 17, szabálysértési feljelentést 38 esetben tettek.

A rendőrök a 24 órás akció ideje alatt 35 embert fogtak el, 25 embert állítottak elő, 228 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mint írták: a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Hálózata) akciójának célja a személyszállító - elsősorban a gyors, a belföldi intercity és a nemzetközi - vonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények megakadályozása volt. A vasúti pályaudvarok, állomások és azok környezetének ellenőrzése során kiemelt figyelmet fordítottak az elhagyott csomagok, esetenként csomagok ellenőrzésére, illetve a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények kiszűrésére.

MTI