A Mi Hazánk leállítaná az értelmetlen cigányügyi programokat

2019. március 31. vasárnap 16:47

A Mi Hazánk leállítaná az értelmetlen cigányügyi programokat

A Mi Hazánk azonnal leállítaná az értelmetlen cigányügyi programok finanszírozását - jelentette ki Apáti István országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. 

 

 

Az ellenzéki politikus (képünkön) azt mondta: több száz milliárd forintot dobott ki a magyar állam "a cigány felzárkóztatás feneketlen kútjába", mert ezek az összegek nagyobb részt el sem jutottak az érintettekhez, másrészt pedig a legalapvetőbb funkciójukat sem tudták betölteni.

Magyarázata szerint a legtöbb cigány családban újratermelődik a reménytelenség, a szegénység, a bűnözés, a megélhetési gyermekvállalásra és a szociális juttatásokra való berendezkedés.

Apáti István úgy vélekedett, a rasszista hozzáállás nem az, ha a problémáról nyíltan beszélünk, hanem az, ha "bőrszín alapján osztogatnak" ilyen elképesztő összegeket, valamint az, hogy "a választási rasszizmus" jegyében csak azért, mert egyre nagyobb és "egyre könnyebben megvásárolható" szavazóbázisról van szó, a bal- és a jobboldali kormányok egyike sem mer érdemben hozzányúlni a problémához.

A képviselő hangsúlyozta: a Mi Hazánk a tanulást és a munkát tartja megoldásnak a cigányság felzárkóztatására. Hozzátette, az építőiparban és a mezőgazdaságban - azon belül is a zöldség-gyümölcs, kertész ágazatban, ahol egyre nagyobb a munkaerőhiány - látna lehetőséget az alacsonyabb iskolai végzettségű, de jó fizikai állapotú emberek számára.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt: a problémához való hozzáállás is mutatja, hogy a Jobbik "az egyesült balliberális tömb" elválaszthatatlan részévé vált, hiszen úgy tesznek, mintha a probléma nem létezne, vagy legalábbis megoldották volna.

Apáti István újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az önkormányzati választásokon sem a Fidesszel, sem pedig "az egyesült balliberális tömbbel" nem kívánnak összefogni. Hozzátette: akár nyíltan, akár burkoltan vagy álcázottan indulnak "az egyesült balliberális tömb" pártjai, a Mi Hazánk nem fogja támogatni sem az ő jelöltjeiket, sem ilyen jellegű szövetségeket, egyesületeket.

MTI - Fotó: MTI/Kovács Tamás