A kormány nem vesz részt az ok nélküli EP-vitán

2019. január 24. csütörtök 12:51

A kormány nem vesz részt az ok nélküli EP-vitán

Az újabb vita Magyarországról az Európai Parlamentben (EP) minden indokot nélkülöz, és a kormány nem vesz részt rajta - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. 

 

A tárcavezető (képünkön) hangsúlyozta: a jelenlegi EP megbízatása májusban lejár, ez egy "kifutó széria". Magyarország célja, hogy az EU intézményeiben - így az EP-ben és az Európai Bizottságban - a mostani bevándorláspárti többség helyén bevándorlásellenes többség jöjjön létre, és ennek kulcsfontosságú eleme az EP-választás - mondta.

A miniszter szerint az EP múlt héten hozott döntése leleplezi a szándékokat, amelyeket a bevándorláspárti többség képvisel, hiszen megháromszoroznák azoknak az NGO-knak a támogatását, amelyek a bevándorlást segítették az elmúlt időben.

A jogállamiság kérdése csak ürügy, annak szankcionálása, hogy Magyarország elsőként tette nyilvánvalóvá: nem fogad be bevándorlókat és a migráció helyett családpolitikai intézkedésekkel orvosolja a demográfiai kihívásokat - jelentette ki Gulyás Gergely.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány a szerződések talaján áll.

MTI - Fotó: MTI/Máthé Zoltán