A Fidesz-frakcióban vita van a svéd és finn NATO-csatlakozásról

2023. február 23. csütörtök 16:10

A Fidesz-frakcióban vita van a svéd és finn NATO-csatlakozásról

A Fidesz-frakció megosztott a svéd és finn NATO-csatlakozás ügyében, ezért felkérték az Országgyűlés elnökét, hogy küldjön delegációt a két érintett országba - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonfüreden, sajtótájékoztatón. 

 

 

A Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése alkalmából a politikus úgy nyilatkozott: a miniszterelnök azt kérte a frakciótól, hogy támogassa a svéd és a finn NATO-csatlakozást, ugyanakkor a frakció nagyon megosztott a kérdésben.

Komoly vita alakult ki, többen kifogásolták, hogy "ezeknek az országoknak a politikusai az elmúlt években durván, alaptalanul, sokszor közönséges módon sértegették Magyarországot, most pedig szívességet kérnek" - fogalmazott.

Kocsis Máté (képünkön) közölte: tájékozódási, egyeztetési célból delegációt fog az Országgyűlés elnöke küldeni Svédországba és Finnországba.

Ez a parlamenti rendes ügymenet időkeretébe belefér, ezért nem jelenti az eljárás rendjének meghosszabbítását, a döntés elhalasztását, tehát a döntést az Országgyűlés meg fogja hozni - mondta.

MTI