A diákok szinte mindegyike részt vett az érettségin

2021. május 07. péntek 13:24

A diákok szinte mindegyike részt vett az érettségin

Rendben folynak az érettségi vizsgák az egész országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. 

 

 

Maruzsa Zoltán emlékeztetett arra, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a vizsgákat - néhány kivételtől eltekintve - írásban szervezik, május 3. és 25. között 1159 helyszínen várhatóan 112 000 diák ad számot tudásáról a „tavaly bevált egészségvédelmi óvintézkedések mellett".

A nem teljes körű felmérés szerint a részvétel szinte százszázalékos a vizsgákon, pontos adatok akkor lesznek, ha az intézmények a javítást követően az adatbázisban rögzítik az eredményeket - jelezte.

„A tanévből hátralévő több mint egy hónap hagyományos, jelenléti oktatási környezetben nagyon fontos a tanév sikeres és eredményes lezárása érdekében, van mit pótolni a tanulás, de különösen a nevelés, a közösségépítés, a felzárkóztatás és a tehetséggondozás területén.

Ezt kívánja a gyerekek érdeke. Elemi érdekünk tehát, hogy a lehető leghatékonyabban használjuk ki ezt a néhány hetet" - mondta.

Az államtitkár szólt arról is, hogy hétfőtől az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, az egyetemeken és főiskolákon a rektor dönt a vizsgák rendjéről és arról, hogyan folytatódjon a gyakorlati képzés.

Felhívta a figyelmet, az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalok május 7. péntek éjfélig regisztrálhatnak az oltásra a Vakcinainfo.gov.hu honlapon.

„No vakcina, no parti" - hangsúlyozta.

MTI