Elítélték az Újmohácsnál lebukott hontalan embercsempészt

2020. október 21. szerda 09:21

Elítélték az Újmohácsnál lebukott hontalan embercsempészt

A Mohácsi Járásbíróság kedden kihirdetett ítéletével egy damaszkuszi születésű, hontalan férfit, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 évi börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és Magyarország területéről 5 év kiutasításra ítélt.

 

Az elítélt a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

 

Az elítélt férfi 2020. január 2. napján 01. 00 óra körüli időben az általa vezetett osztrák hatósági jelzésű, Opel Zafira típusú járműbe felvett 4 migráns személyt, hogy megkezdje a továbbszállításukat az ország mélysége felé, és Ausztria államhatárának a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújtson.

A négy személy korábban tiltott határátlépést követően Magyarországra érkezett, és Újmohács közelében bujkált.

Szállítás közben a rendőrség járőrei, Újmohács külterületén, a Duna árvízvédelmi gáton 01 óra 10 perckor az elítéltet igazoltatták.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy az általa vezetett személygépkocsiban négy fő szír állampolgár utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A járműben utazó személyek úti célja Hollandia lett volna.

A bíróság ítélete jogerős.

MTI