Duna-parti busóparti: először rendezett kötetlen találkozót Mohácson az iparkamara

2014. szeptember 20. szombat 20:01

Duna-parti busóparti: először rendezett kötetlen találkozót Mohácson az iparkamara

Első alkalommal, de a hagyományteremtés szándékával rendezett Duna-parti busópartit Mohácson a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 19-én. A kötetlen összejövetelnek a Busóudvar szolgált méltó helyszínéül.

Minden, ami Mohács - ez is lehetett volna az esemény mottója, hiszen a sokacbabbal teli korsók, a vidék borai, a tamburadallamok, a táncok és az élő busók sem hiányoztak a péntek esti találkozóról.

- Hosszú ideje dolgozunk azon, hogy a gazdaság különböző szereplőit, a cégeket, a vállalkozásokat, és a helyi társadalmi, illetve politikai vezetőket összehozzuk egymással a komoly együttműködés kialakításának reményében - ismertette a célokat Várszegi Gyula, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési alelnöke.

- Mindez nehezen képzelhető el személyes kapcsolatok kialakítása nélkül. Erre több módszer is létezik: rendezhetünk fórumokat, eleget tehetünk egy-egy vállalat meghívásának, de úgy éreztük, a közvetlenebb, beszélgetős atmoszférát talán semmi nem múlhatja felül - tette hozzá.

- Ilyenkor természetesen sok minden szóba kerülhet a legapróbb dolgoktól kezdve a szakképzés kérdésein keresztül a nagy világpolitikai eseményekig, kötetlen légkörben, és egyébként kiváló ötletek tudnak születni a fehér asztal mellett - mutatott rá az alelnök.

- Szempont volt az is, hogy a rendezvény legyen családias, az üzletembereket, vagy éppen üzletasszonyokat kísérje el a párjuk is, továbbá fontosnak véltük, hogy nívós szórakozásban legyen részük. Ez Mohácson maximálisan teljesült - hangsúlyozta Várszegi Gyula.

Képünkön: busók között - jó hangulatban, kötetlenül beszélgettek az első Duna-parti busóparti vendégei Mohácson.

Cs. Á.