Búvárok rögzítették az elsüllyedt mohácsi vízitaxit, a kishajót szombaton este emelik ki

2020. február 01. szombat 14:11

Búvárok rögzítették az elsüllyedt mohácsi vízitaxit, a kishajót szombaton este emelik ki

A vízitaxi kapott léket, majd merült el péntek délután Mohácson. A kishajót búvárok rögzítették, hogy a Duna sodrás ne ragadja magával. Információink szerint a kiemelés szombaton este hét órakor kezdődik, az ehhez szükséges daru a kompra áll majd rá. 


Amint arról beszámoltunk, pénteken elsüllyedt egy üresen álló, pontonhoz kötött kishajó Mohácson, a Felső-Dunasor utcánál.

Megtudtuk, a jól ismert vízitaxi járt szerencsétlenül. A nagyjából ötvenéves, 4 tonna tömegű, 8 méter hosszú járművet szombaton Bajáról érkezett ipari búvárok rögzítették annak érdekében, hogy a sodrás ne mozdítsa el.

A kikötő és a hajó a SECONDSTEP Kft. tulajdonában vannak. A cég ügyvezetője, Schumann Róbert lapunkat arról tájékoztatta, a tervek szerint a kiemelés szombaton este hét órakor kezdődik, amennyiben az engedély addig megérkezik. A munkálathoz szükséges daru és az elszállítást végző gépjármű a Mohácson szolgálatot teljesítő kompra áll majd rá.

A társaság vezetője érdeklődésünkre elmondta, egyelőre nem tudják, mi okozta a sérülést, ezt majd a szakemberek állapítják meg. Hozzátette, még kérdéses, hogy újra vízre helyezik-e a hajót.

A műszakilag jó állapotban lévő, felújított jármű két éve állt használatlanul a kikötőben.

 

 

 

Palotás P.