Kispályás focitornát szervez az MLSZ baranyai igazgatósága

2021. július 02. péntek 18:30

Kispályás focitornát szervez az MLSZ baranyai igazgatósága

Kistelepüléseknek, kisközösségeknek ír ki alternatív programot a 2021-22-es szezonban az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága, mint szervező és lebonyolító. 

 

 

Ebben csak a versenyengedéllyel nem rendelkezők vehetnek részt, a cél, hogy a nem versenyszerűen sportoló magánszemélyeknek is játéklehetőséget biztosítsanak.

Kispályás fociról van szó, amelyhez nem kell sem verseny­engedély, sem pedig sportorvosi igazolás, de a program rendezvényein a regisztrált játékosok az MLSZ által biztosítva lesznek. A mérkőzésekre bajnokságként, tornarendszerben vagy mint fesztivál kerül sor.

A programot négy korosztályban szervezik meg, 6-10, 11-14, 15-18 éves korig és 16 éves kor felett.

A legfiatalabbaknál fiúk és lányok együtt szerepelhetnek, a többieknél csak fiúk vagy csak lányok játszhatnak egy csapatban. A nevező együttes tagjainak az adott településre bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcímmel kell rendelkezniük. A mérkőzéseken a csapatok alapesetben 5+1 fősek, a pályaméret 20×40 méter, a kapuk 3×2 m-esek, de ezektől a résztvevők számától függően el lehet térni.

A játéktér füves, műfüves, rekortán, ám akár salakos vagy bitumen is lehet. A program szeptember elején indul, nevezni augusztusban lehet. A Baranya megyei rendezés költségeit az MLSZ BMI állja, nevezési díj nincs. A csapatokat csak az utazási költség terheli.

Az érdeklődők további információért Maml Zoltánt, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság Grassroots-koordinátorát kereshetik
Tel.: 30/141-0653, e-mail: [email protected]

MTI