Nem kapta vissza a foglalót, előkapott egy kalapácsot

2023. január 25. szerda 11:36

Nem kapta vissza a foglalót, előkapott egy kalapácsot

Meghiúsult az adás-vétel, majd egy kalapáccsal esett neki a megvásárolni kívánt gépkocsinak egy budapesti férfi. A rendőrök eljárást indítottak ellene. 

 

 

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2023. január 24-én délután arról, hogy egy másik férfi egy kalapáccsal szétverte az autója oldalát Pécsett, a Koksz utcában.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 42 éves budapesti férfi meg akarta vásárolni a sértett autóját, amelyet le is foglalózott. A vevő az adás-vétel előtt átnézette az autót egy pécsi szervizben, ahol közölték vele, hogy a járműnek rengeteg hibája van.

Ekkor a budapesti férfi feldühödött, és követelte a sértettől, hogy fizesse vissza neki a foglalót, majd többször belerúgott az autóba, illetve egy kalapáccsal is többször megütötte a jármű oldalát.

A férfi a bűncselekménnyel több százezer forint kárt okozott a sértettnek.

A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt, majd előállították a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét, ellene rongálás bűntett elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

 

Forrás: BVRFK