Mohácson is a bringásoké lesz a belváros hétfőn: hagyjuk otthon az autókat

2019. szeptember 22. vasárnap 09:12

Mohácson is a bringásoké lesz a belváros hétfőn: hagyjuk otthon az autókat

Idén is csatlakozott Mohács az Autómentes Nap programjaihoz. Pénteken reggel nyolc és tíz óra között lezárják a Széchenyi teret, amit csak a gyalogosok és a biciklisek használhatnak. 

 

Az egyre növekvő járműforgalom miatti környezeti, baleseti és városképi problémákra kívánja felhívni az Európai Unió kezdeményezett Autómentes Nap, amit hétvégén rendeznek világszerte.

A program legfontosabb üzenete, hogy autók helyett gyalog, biciklivel vagy a közösségi közlekedési eszközökkel járjanak munkába, iskolába és ügyeiket intézni a települések lakói.

Ugyan a mohácsiak jelentős része már most is naponta kerékpározik, de persze városunkban is vannak, akik kirobbanthatatlanok az autóikból. Elsősorban őket kívánják megszólítani azzal, hogy Mohács idén is csatlakozott a rendezvényhez. 

Hétfőn délelőtt várják az érdeklődőket.

A polgármesteri hivatal invitálását 250 diák és pedagógus már elfogadta a város iskoláiból. Ezt aligha fogják megbánni, ugyanis az önkormányzat 1.125.000 Ft-ot nyert a rendezvény megtartására, amiből kerékpárokat és ajándékokat adnak át számukra. 

A délelőtt kilenc órakor kezdődő program résztvevőit Szekó József és Kovácsné Bodor Erika köszönti.

A rendezvényhez kapcsolódóan a Mohácsi Rendőrkapitányság 9.00-13.00 óra között a városháza előtt ingyenes kerékpár-gravírozást tart.


 

Képünkön:(archív) egy korábbi, Mohácson rendezett Autómentes Nap résztvevői.

Forrás: EQM - Önkormányzati Hírek