Mintegy ötmillió forintot osztottak szét több mint harminc mohácsi civil szervezet között

2019. május 13. hétfő 13:55

Mintegy ötmillió forintot osztottak szét több mint harminc mohácsi civil szervezet között

Idén is meghirdette a civil szervezetek számára szóló pályázatát az önkormányzat. A bejegyzett egyesületek és más szerveződések között csaknem ötmillió forintot osztott szét a képviselő-testület.

 

Mohácson mintegy félszáz egyesület, kör, baráti társaságokból szerveződött, bejegyzett szervezet tevékenykedik. Számukra, ahogy korábban, az idén is segítséget kínált működésükhöz az önkormányzat. 

A Mohácson működő civil szervezetek többsége általában rendezvényeihez, működési kiadásaihoz, illetve eszközök, berendezések vásárlásához kér támogatást az önkormányzattól. Jellemzően csaknem negyven szerveződés jelentkezik a pályázatra.

A város évek óta hasonló nagyságú keretet, négy- és ötmillió forint közötti összeget különített el erre a célra, a keret felosztásáról a képviselő-testület határoz. A pályázati feltételeknek megfelelőknek általában jellemzően néhány tízezer, legfeljebb néhány százezer forintos támogatáshoz juthatnak a lehetőség révén.

A korábbi évek gyakorlata szerint a sportegyesületekkel és a busó csoportokkal idén sem kell osztozkodni a civileknek: előbbiek részére biztosított a sportkeret, míg a busó csoportok külön keretből lesznek támogathatók.

A nyertes, több mint harminc pályázó között összesen négymillió-nyolcszázhuszonötezer forintot osztottak fel.

A sokacok olvasóköre rendezvényeit 400 ezerrel, a Mohács és Környéke Önsegélyező Csoportját és a Mohácsi Polgárok Olvasókörét 700-700 ezer forinttal, a polgárőröket 350 ezerrel, a városszépítő egyesületet 450 ezer forinttal támogatja idén az önkormányzat.

A Máltai Szeretetszolgálat mohácsi csoportja lakosságnak nyújtott támogatásához 130 ezer forinttal járult hozzá a város. 

A felsorolásban nem említett további szervezetek a pályázatában megjelölt feladataik alapján jellemzően 35 és 70 ezer forint közötti összegben részesültek.

Képünkön: (archív) a Mohácsi Polgárok Olvasóköre idén is megrendezi az aratónapot. 

EQM