Mielőtt elindulna a Mohácsi Kórházba, ezt feltétlenül olvassa el - Ez a helyzet jelenleg

2020. március 18. szerda 09:23

Mielőtt elindulna a Mohácsi Kórházba, ezt feltétlenül olvassa el - Ez a helyzet jelenleg

Annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését lassítsák, védjék a fekvőbetegeket, valamint az egészségügyi dolgozókat, a Mohácsi Kórházban az alábbi intézkedések vannak érvényben: 

 

 

A korább elrendelt teljes látogatási tilalom a fekvőbeteg osztályokon továbbra is érvényben van.

Valamennyi járóbeteg-szakellátás szünetel! Az ellátás a betegutak kijelölésével, a Sürgősségi Osztályon keresztül történik.

Azt kérik, csak indokolt esetben keressük fel a kórházi sürgősségi ellátást, elsődlegesen a tünetekről háziorvosunkkal konzultáljunk.


Kérik, hogy a szünetelő szakrendelések helyettesítésére, halasztható vizsgálatok igénybevételével ne terheljük az akut betegellátás rendszerét. 


A kórházba való belépés csak és kizárólag az Ady Endre utcai gyalogos főbejárat felől lehetséges, ahol egy elsődleges szűrőpontot alakítottak ki, ahol egy rövid kikérdezést és lázmérést követően jelölik ki a további ellátás helyszínét. A megközelítést felfestett színes sávok is segítik.

Gyermek sürgősségi ellátás változatlan helyen üzemel, egy gyermekkel egy kísérő léphet be a kórház területére, az udvaron át megközelítve a Gyermekosztály épületét. A szülészet, és a terhesgondozás változatlan formában működik. Arra kérik az ellátást igénybe vevőket, hogy védőfelszerelésben látogassák a Kórházat.

 

A közgyógyellátási igazolványok és a szakorvosi javaslatok a veszélyhelyzet időtartama alatt és azt követően 90 napig érvényben maradnak.

A stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen való rendelése telefonon történő távkonzultáció alapján történik.

A kórház területére csak a mentő és a kórházi dolgozók hajthatnak be személygépkocsival, a behajtási engedélyek előre nem látható ideig érvényüket vesztik.

 

EQM