Maszkot öltött apraja-nagyja - Már csütörtökön is rengetegen fordultak meg a Széchenyi téren

2020. február 20. csütörtök 16:14

Maszkot öltött apraja-nagyja - Már csütörtökön is rengetegen fordultak meg a Széchenyi téren

Hagyományosan az óvodások és iskolások műsorával kezdődött meg a busójárás csütörtökön, kisfarsang napján. A főtéren zajló programok már csütörtökön is nagyon sok érdeklődőt vonzottak.

 

 

Az elmúlt esztendőkben vált szokássá, hogy a Maszkot ölt apraja-nagyja elnevezésű farsangi készülődés nyitja a busójárást, ezúttal sem másképp. Így idén már tizenkettedik alkalommal a mohácsi óvodásoké és iskolásoké volt a főszerep a busójárás első napján, kisfarsang délelőttjén.

A zenés-táncos, hagyományőrző rendezvénynek ezúttal is az Ifjúsági Centrum adott otthont, ahol a hónapok óta erre a szereplésre készülő gyerekek mellett önkormányzati képviselők, intézményvezetők, szülők, nagyszülők vettek részt- idén sem volt ez másképp, az óvodások hagyományőrző műsorral kedveskedtek.

A Széchenyi téren felállított szabadtéri színpadon gyermek néptánccsoportok és busócsoportok tartottak bemutatót, aztán Darazsacz Istvánnal és a Dunavkinje zenekarral táncolhatott, akinek kedve volt.

A gyönyörű, napsütéses időben már az első nap eseményeire is nagyon sokan voltak kíváncsiak, több ezren fordultak meg a város főterén.

A csütörtöki rendezvény ideje alatt a Széchenyi téren megkezdődött a máglya építése, a belvárosban már az árusok és vendéglátósok is készülődnek, egyre több sátor, bódé épül. Idén a busójárás alatt négyszáz népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kínálja majd portékáit a látogatóknak.

A további rendezvények teljes sora napról napra nyomon követhető a Mohácsi Újság.hu-n.

Képünkön: busók készülődnek egy családi ház pajtájának padlásán.


 

EQM - Fotó: MTI/Sóki Tamás