Ismét levendulát szüretelhetünk Újmohácson - Asterix utcabálon is bulizhatunk

2022. június 22. szerda 13:59

Ismét levendulát szüretelhetünk Újmohácson - Asterix utcabálon is bulizhatunk

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg tavaly első alkalommal Újmohácson a levendulaszüretet. Idén most vasárnap kerül sor a program, s amellett, hogy szedhetünk a csodálatos növényből, s belőle készített italokat, ételeket is kóstolhatunk, kerékpártúrával, Csepregi Éva koncerttel és Asterix utcabállal is készülnek a szervezők. 

 

Egy levendulamező látványa távolról is lenyűgöző, szombaton pedig a szomszédban, Újmohácson közelről is megcsodálhatjuk, sőt, szedhetünk is magunknak a növényből.

Vasárnap Hargitai János országgyűlési képviselő, miniszteri biztos fővédnökségével rendezik meg a levendulaszüretet, amelyre a mohácsi oldalról reggel kilenc és tíz órakor a komppal ingyenesen kelhetnek át a Dunán a gyalogosok és a kerékpárosok.

A Selyemgyár Kulturális Negyedből kilenc órakor három országot érintő kerékpártúra indul, amelyen a részvétel regisztrációhoz kötött ([email protected]).

Családok részére is van lehetõség rövidebb kerékpárút megtételére, melynek útvonala:
Újmohács, kompkikötő - Sárhát, kultúrház - Újmohács, levendulaföld.

A levendulásban Szedd magad akció keretében szüretelhetünk a növényből, ahol a nem mindennapi látványt megörökítve fényképeket is készíthetünk.

Újmohácson a kultúrháznál délelőtt szabad tűzön készülnek majd az ételek,
a Piknik Pontnál levendulás ételeket, italokat kóstolhatunk, kézműves termékekből válogathatunk, miközben a kemencében ínycsiklandozó falatok készülnek.

A gyermekekre is gondoltak a szervezők, őket légvár, arcfestés, csillámtetoválás várja.

A Levendulaszínpadon délután két órától kulturális csoportok bemutatóival kezdődik a műsor, négy órakor Csepregi Éva ad koncertet, majd Mészáros Árpád Zsolt, a Fővárosi Operett Színház musicalsztárjának előadása következik, a programokat Asterix utcabál zárja.

A szigeti oldalról induló 17.00 és 20.00 órás komp ingyenes a gyalogosok és
kerékpárosok részére.


A Tourinform Iroda és a Sziget Gyermekeiért Közalapítvány lehetőséget biztosít kerékpárok bérlésére. A Tourinform által Mohácson, a Közalapítványnak köszönhetően pedig Újmohácson lehet biciklit bérelni.

 

M. B.