Ismét látogatható az Abaligeti-barlang is

2020. június 21. vasárnap 10:57

Ismét látogatható az Abaligeti-barlang is

A nagyközönségnek már ismét lehetősége nyílik arra, hogy nem csak a szabadban, hanem kiállítások, barlangok látogatása során is új élményeket és ismereteket szerezzen a természeti környezetről, hiszen a veszélyhelyzet megszüntetésével a magyarországi nemzeti park igazgatóságok kiállításai, barlangjai, illetve zárt téri bemutatóhelyei is újra megnyithatnak.

 

A Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont teljes területe június 19-től látogatható.

Az őshonos magyar háziállatokat bemutató major és a kicsiknek-nagyoknak egyaránt változatos szabadtéri kikapcsolódást kínáló udvar mellett ismét látogatható a látogatóközpont főépületében található Dráva élővilága kiállítás, mely interaktív és érdekes formában kínál gazdag ismeretanyagot a térség természeti és kultúrtörténeti értékeiről.

A Mohácsi Nemzeti Emlékhely teljes területe június 19-től tart nyitva.

A szépen gondozott sírkert megtekintése mellett újra látogatható az emlékhely kiállítása, amely filmek, interaktív eszközök, valamint korabeli fegyverek és a helyszínen előkerült leletek segítségével nyújt betekintést a csata körülményeibe.

Az Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum június 20-tól várja újra a látogatókat.

Az óránként induló szakvezetések keretében látogatható, változatos formakincséről és cseppköveiről híres barlang átlagosan 12°C hőmérsékletű, így ideális kikapcsolódást kínál a nyári melegben. A barlanglátogatást követően érdemes megtekinteni a 2019 folyamán teljes megújuláson átesett Denevérmúzeumot, amely informatikai alapú interaktív eszközökkel, látványos, minden korosztály számára élményt kínáló installációkkal segíti a denevérek világának megismerését.

Forrás: DDNP