Idén is lesz Szomszédünnep Mohácson, a hét végéig várják a jelentkezőket

2019. április 30. kedd 14:53

Idén is lesz Szomszédünnep Mohácson, a hét végéig várják a jelentkezőket

A Nepomuki-ünnepség részeként május 18-án idén is megrendezik a Szomszéd- és Civil Ünnepet. A kezdeményezés lényege, hogy az egymás mellett, de mégis elszigetelten élők megismerhessék egymást ezen a napon, akár egy-egy produkció bemutatásával is. A hét végéig várják a jelentkezőket. 

Mohács már évekkel ezelőtt csatlakozott a Szomszéd- és Civil Ünnephez, amit az Európai Unió először az ezredforduló évében hirdetett meg.

Városunkban idén is megszervezik a programot, a Nepomuki-ünnepséghez kapcsolódva, május 18-án, szombaton. A már bevált helyszínen, a Sokac-rév és a csónakház közötti területen várják az érdeklődőket. A szervezők számítanak a kisebbségi önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, baráti társaságok részvételére, akik nyitottak egy ilyen programra.

A cél, hogy a helyi civil társadalom csoportjai, képviselői jobban megismerhessék egymást.

A rendezvény délelőttjén a jelentkezők szabad tűzön készülő ételeket készíthetnek, amelyekkel természetesen meg is kínálhatják a többieket. Délután azok a szervezetek, társaságok, körök, klubok, művészeti csoportok vagy egyéb, bármilyen bemutató megtartására alkalmas formációk kiállhatnak a többiek elé, hogy megmutassák, mit tudnak.

A szervezők kérése, hogy a résztvevők legkésőbb május 5-ig jelezzék szándékukat  a [email protected] e-mailcímen.

Képünk archív felvétel.

 

EQM