Gyerekrajzokat vetítenek a pécsi dzsámira adventkor - Még várják az alkotásokat

2021. november 22. hétfő 13:04

Gyerekrajzokat vetítenek a pécsi dzsámira adventkor - Még várják az alkotásokat

A tavalyi sikeres kiírás után idén ismét épületfestő gyerekrajzpályázatot hirdettek Pécsen, szerdáig még várják az alkotásokat. A legszebb rajzokat a dzsámi homlokzatára vetítik az adventi időszakban. 

 

 

A pályázatot kiíró Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kiíráson óvodások, alsó tagozatos tanulók, felsős diákok és középiskolások indulhatnak rajzaikkal.

Közölték: a rajzok elkészítéséhez a pécsi Széchenyi téren álló dzsámi mintasablonját használhatják a fiatalok, amelyet tetszés szerint színezhetnek ki. Javasolják, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek.

Az alkotásokat személyesen, postázva, vagy szkennelve lehet eljuttatni a szervezőknek szerdáig. Jelezték: a pályázatokból az előválogatást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők, amelyeket az épület homlokzatára vetítenek advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén.

Ezek az alkotások felkerülnek a gyerekrajzpalyazat.hu oldalra is, ahol a közönségdíjas alkotásról szavazhatnak az érdeklődők.

A szavazatok gyűjtésére december 10. és 20. között lesz lehetőség. A közönségszavazás mellett a szakmai zsűri is kiválasztja minden korosztály legjobb alkotását, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek - írták.


A felhívás részletei és a mintasablon megtalálható az adventpecs.hu/rajzpalyazat internetes oldalon.

MTI