Csütörtökön este minden kiderül a pécsi Pont Ott Partin a Széchenyi téren

2021. július 22. csütörtök 08:46

Csütörtökön este minden kiderül a pécsi Pont Ott Partin a Széchenyi téren

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. A diákoknak Budapesten és az ország több városában, köztük Pécsett ponthatárváró rendezvényeket tartanak. 

 

A tavalyi kényszerszünet után idén is megrendezi a Pécsi Tudományegyetem  a felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetésének pécsi szabadtéri rendezvényét, a Pont Ott Partit 17.00-22.00 óra között, a Széchenyi téren.

 

A diákok 20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kapnak arról, hogy az általuk megjelölt melyik képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak a ponthatárokról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint idén mintegy 110 ezren várják a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

 

A felvételizők a ponthatárok kihirdetését más városokban is figyelemmel kísérhetik, például Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Salgótarjánban és Szegeden.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt

EQM