Bottal ütik a pécsi drogbáró, Grubacs Igor nyomát - Egy korábbi balhéért elítélték

2021. június 12. szombat 16:40

Bottal ütik a pécsi drogbáró, Grubacs Igor nyomát - Egy korábbi balhéért elítélték
Már négy hónapja eltűnt a hatóságok látóköréből a korábban is súlyos bűncselekményeket elkövetett Grubacs Igor, aki egy emlékezetes autós-helikopteres üldözést követően lépett meg a rendőrök elől. A férfit a legkeresettebb topbűnözők között tartja már számon a rendőrség. Egy régi ügye miatt viszont távollétében elítélték.

 

Elfogásával civileknek nem igazán érdemes próbálkozniuk, mert amint a rendőrség írta, fegyvere van és különösen veszélyes.

A kommandósok egy hónapja Pécsett, a Munkácsy utcai lakásában is keresték, de éppen nem ült otthon malmozva.

Sajtóhírek szerint a rendőrök megtalálták viszont egy autó pótkulcsát a lakásban, majd később meglett a kocsi is, amelynek csomagtartójában egy táskában mintegy kétszázmillió forint volt.

A Vinkovciban született férfi feltehetően már nincs is az országban, a zöld határon át menekülhetett el, amelynek közelében megtalálták a luxusterepjáróját. 

A kiváló helyismerettel rendelkező férfi feltehetően Horvátországban vagy Szerbiában rejtőzködhet.

A baranyai drogbáróként is emlegetett bűnözőt január vége óta keresik a rendőrök, amikor is egy gigantikus drogügylet szervezőjeként csaptak volna le rá Budapesten. Társait a helyszínen elfogták.

Az, hogy nem kezdő bűnözővel van dolguk a rendőröknek, alátámasztják a már több évet börtönben eltöltött férfi korábbi bűncselekményei.

2013-ban egy bankautomatát próbált meg társával kifosztani Pécsett, ám az balul sült el. Benzinnel működő flexszel estek neki a gépnek, azonban a helyiség gyorsan megtelt füsttel. Rosszul lettek, egy fillér nélkül távoztak, kocsijuk azonban nem indult be, s a helyszínen hagyták, ami később a lebukásokhoz vezetett. (Ezért a bíróság a közelmúltban felbujtóként elkövetett lopás bűntettének kísérlete, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, valamint fogolyszökés vétsége miatt halmazati büntetésül - mint többszörös visszaesőt - 3 év fegyházra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.)

Néhány év múlva már egy igazi nagypályás balhé kapcsán merült fel a neve: állítólag tőrbe csalta, majd fogva tartotta egy dúsgazdag vállalkozó feleségét, aki a fenyegetések hatására a kezére játszotta férje vagyonát.

Ebben az ügyben még tart a büntetőeljárást, így elfogása után minden bizonnyal ezért is felelnie kell. 

 


M. B.