Bevállalták a kihívást: a nagynyárádiak a második, a báriak hetedik helyen zártak

2017. június 05. hétfő 09:02

Bevállalták a kihívást: a nagynyárádiak a második, a báriak hetedik helyen zártak

A megyében a legjobb helyezést a nagynyárádiak érték el az idei Kihívás napján, a második helyet szerezték meg a megméretésen. A báriak kategóriájukban az előkelő hetedik helyen zártak. 


A Kanadából 1982-ben Kanadából indult versengés azzal kezdődött, hogy két szomszédos város vezetői azt szerették volna eldönteni, melyikük települése a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este kilenc óráig folyamatosan számolták, hogy hányan végeznek aktív testmozgást legalább tizenöt percen keresztül.

A vetélkedés azóta meghódította a világot, idehaza is évről-évre megszervezi a Magyar Szabadidősport Szövetség.
Idén több mint 920 ezren vettek részt aktívan a megmérettetésen.

A Kihívás napján zajló versenyt azok a falvak, városok nyerhették meg, ahol az ott élők számához viszonyítva a legtöbben vettek részt valamilyen sportrendezvény aktív közreműködőjeként.

Hét kategóriában - a települések lélekszáma alapján - hirdettek győztest, a legjobb eredményt a baranyaiak közül a korábbi többszörös győztes Nagynyárad érte el, akik a hétszáz és ezerötszáz fő közötti kategóriában a másodikak lettek a Fejér megyei Hantos után.

Nyárádon a sportprogramok éjszakai lámpás számháborúval kezdődtek, ugróiskola, kötélhúzás, célba dobás, foci, kézilabda mellett rönkhajításban is kipróbálhatták magukat magukat a helyiek. nagynyárádiak.

A hétszáz fő alatti kategóriában Bár a hetedik helyen zárt.

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó. MTI/Czeglédi Zsolt